Belépés

Ellenőrző kód
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Ellenőrző kód képe
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Szavazás

Tudod kik voltak a Drótostótok?:

Helyszín

 Békés megye, Doboz - Szanazug

A Kettős-Körös a Fekete és Fehér-Körös összefolyásával Szanazugnál kezdi útját. A több ezer éves múltra visszatekintő Szana ősi település volt, mely a két köröst összekötő hajóútról, vízimalmokról, a környező kisebb folyásokról és erekről vált ismerté. A táj jelenlegi arculatát a folyószabályozások által 1874-től itt összefolyó Fekete és Fehér-Körös által nyerte el.

 

Nádas kemping

A gyulai oldalon az összefolyásnál találod a Nádas Kempinget, büfékkel, szálláslehetőséggel, hajórámpával, gyalogos komppal, homokos stranddal és kikötővel.

A folyó túloldalán található Doboz települése, a part betonúton megközelíthető.

Ez az oldal is jól kiépített, üdülő, ifjúsági tábor, motel, kisbolt, étterem, hajórámpa, ingyenes parkolási lehetőség biztosított mindenki számára, a fürdőzőket itt is homokos strand várja.

 

Megközelíthetőség:

 

Autóval:

Békéscsabáról Sarkad, Doboz felé haladj tovább, ha az indulási oldalra, a Nádas kempinghez szeretnél megérkezni, akkor a dobozi híd előtt jobbra (tábla mutatja ”Gyula felé”) kell fordulnod, kb. 4 km-t haladsz a gáttal párhuzamosan, majd egy aszfaltozott bekötőút - a töltésen át - bevezet a Nádas Kempinghez.

Ha szeretnél kényelmesen, ingyen parkolni, akkor menj át a hídon. Doboz településen az első nagyobb kereszteződésben (a kompot tábla jelzi) fordulj jobbra, haladj tovább és kis idő múlva megérkezel a nyaralóövezetbe. Az autódat leteheted a kiépített parkolóban - egyébként itt mindenhol engedélyezett a parkolás - innen pár perc séta a gyalogos komp, ami kettőszáz forint fejében átvisz az indulási oldalra.

 

Kerékpárral:

Sajnos kiépített kerékpárút nem vezet Szanazugra, Békéscsabáról közúton kb 25 perc alatt, Gyuláról kb. 20 perc alatt célhoz érhetsz.

 

Busszal:

Békéscsaba (buszpályaudvar) Doboz – Szanazug

helyközi járat indul:      840    1225   órakor

Doboz (községi megállóból) - Békéscsaba felé

helyközi járat indul:     1150, 1245, 1320, 1415, 1455, 1605   órakor

Donoz - Szanazugból 1828 órakor indul helyközi járat  Békéscsabára.

Nézd meg a menetrendet!

 

 

Jó utat kívánunk!

Várunk a Szanazugi Evickélésen!


Nagyobb térképre váltás

Webáruház

Bevásárlókosár

Nincs termék a kosarában.

0 termék 0 Ft